Advies

 

Wij adviseren op basis van de volgende principes:

 • Standaardiseren
  Bij standaardpakketten die al langer bestaan en door een groot aantal organisaties gebruikt worden, zijn vaak ‘best practices’ ingebouwd: als u de standaard werkwijze volgt, is de organisatie het efficiëntst en goedkoopst uit. Als organisatie bent u immers onderscheidend vanwege de doelen die u nastreeft en niet omdat u de boekhouding op zo’n aparte manier heeft ingericht.
 • Harmoniseren
  Door iedereen het werk op dezelfde manier te laten doen, maakt u als organisatie minder fouten én hoeft u niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Door uw gegevens centraal op te slaan en te beheren, zorgt u ervoor dat iedereen altijd beschikt over de meest recente data en contactgegevens.
 • Open Source
  Het is bewezen dat Open Source software in exploitatie en aanschaf stukken goedkoper is dan commerciële ICT- Wij zijn ervan overtuigd dat het beperkte budget dat bij veel goede doelen voorhanden is, beter besteed kan worden dan aan dure software-licenties. Open Source heeft meer voordelen: de applicaties en de gegevens zijn uw eigendom, en niet van een leverancier waar u zich bovendien afhankelijk van maakt.
 • Veiligheid
  De gegevens van uw contacten, leden, vrijwilligers en donateurs zijn de kroonjuwelen van uw organisatie. Die moeten goed beschermd worden. Ze mogen niet op straat komen te liggen, maar ook binnen uw organisatie moet duidelijk zijn wie wat met welke gegevens mag. Behalve technische maatregelen is het dus ook nodig om te weten hoe de werkprocessen lopen en wie op welk moment welke gegevens nodig heeft.

 

Behalve adviseren definiëren we ook oplossingen.